מערכות מתח נמוך בזמן בנייה

מערכות מתח נמוך בזמן בנייה

תהליכי מערכות מתח נמוך בבניית בית

שלום וברכה אם הגעתם למאמר זה נראה שמגיע לכם מזל טוב, אתם בעיצומו של מסע ארוך ולפעמיים מייגע עד לשלב שתעברו לדירת החלומות שאתם בונים ! כתבנו עבורכם מאמר מקיף מנסיוננו הרב במשך עשרות שנים בתחום, ע"מ לעזור לכם להבין טוב יותר ולדעת איך לשלב את כל התחום של המתח נמוך בזמן הבנייה…

האני מאמין שלנו על תהליך הבניה:

נתחיל מהדבר החשוב ביותר לטעמינו והוא ההבנה שאתם מנהלי הפרויקט של עצמכם, וככזה לא משנה איזה מפקחים ויועצים תביאו, בסוף אתם בעלי הבית "המנהלים הגדולים" של כל הפרויקט הזה, נשמע מלחיץ אבל אין מה לפחד אלפים עשו זאת לפניכם ואלפים עוד יעשו את זה אחריכם….

הטיפ הראשון הוא: תשאלו, תשאלו, תשאלו… אל תקבלו שום דבר כמובן מאליו, מכל בעל מקצוע או יועץ שמגיע אליכם פשוט תבקשו הסבר על כל דבר שהוא מציע לכם ובכללי איך הוא מתכנן לעשות זאת (זהירות: לא לחפור יותר מידי). התוצאה תהיה שבשאלות פשוטות  גרמתם לבעל מקצוע לחשוב שוב על מה שהציע (אולי יעלה רעיון אחר טוב יותר) ובמקרי קיצון תוכלו להבין אם בעל המקצוע הוא לא באמת הכי ישר בעולם. בכל מקרה כנראה שזה יגרום לכם להבין טוב יותר את התהליך ולשלוט בו. בנוסף כדאי להבין את המשמעויות וההבדלים בין האופציות הקיימות היום בשוק, לשם כך כתבנו עבורכם מס' מאמרים בתחום המתח הנמוך –  בלחיצה על הקישורים שלנו תוכלו להבין יותר בתחום!

טיפ נוסף וחשוב לא פחות היא ההבנה שכל תהליך הבניה מלווה בהמון בעלי מקצוע ואתם תצטרכו לתמרן בין כולם. בחירה בבעל מקצוע איכותי היא בעלת משמעות קריטית עבור הצלחת הפרויקט שלכם לא תרצו שפתאום, למשל: "הרצף לא יענה לכם ויעכב את איש הטיח, כשהחשמלאי עוד לא חצב בקירות…" בבניה יש הרבה שלבים שתלויים אחד בשני וחשוב מאוד לבחור את האנשים מולם אתם עובדים, אנשים שאתם יכולים לסמוך עליהם !

בבחירת בעלי מקצוע זה לא אתר קניות בו מחפשים את הכי זול. כשלוקחים בעל מקצוע טוב הוא יתמחר את זמן העבודה שלו טוב ויגבה על זה מחיר – שמגיע לו, ואם הוא יחסוך בזמן העבודה שלו, כי אתם חסכתם לו במחיר – כנראה שהוא יחסוך גם באיכות העבודה שלו … את התיקונים והעלויות הנוספות אתם תאלצו לספוג לאחר מכן…

אחרי שלמדנו, בדקנו ובחרנו מה אנחנו רוצים לעשות נצטרך לוודא שהתהליך כולו מתקדם על הצד הטוב ביותר, לשם כך נבחר מתקין שיענה על הדרישות שלנו ואיתו נעבוד

אנחנו כאן כדי לאפשר לכם לבחור בנו כבעלי מקצוע איכותיים, מקצועיים ואמינים בכל חלקי המתח הנמוך שבבית החלומות שלכם.

בשלב התוכניות אנחנו יכולים להמליץ לכם על המיקומים הנכונים למערכות המתח הנמוך שלכם. ניתן לשלוח אלינו את התוכניות כדי שנעבור עליהם ונמליץ לכם.

חשיבה ותכנון:

בחשיבה ובתכנון שלנו אלו מערכות אנחנו רוצים להכניס הביתה, והיכן למקם אותם בבית כדאי לנו להסתכל קדימה, לא על רק על  היום בו נכנס לבית החדש בשעה טובה, חשוב שנכין תשתיות גם לחלומות שלנו –  גם אם כרגע החלטנו שזה לא הזמן להגשים אותם…

למשל אם אני חושב שבעוד כמה שנים אני ארצה להפוך את המרתף לחדר טלוויזיה אז אני אכין צנרת לרמקולים מראש. אם אני מתכנן לסגור עוד חדר אז אכין תשתית לתקשורת ולאזעקה, אמנם אני לא אעביר את הכבלים, כיוון שאני לא באמת יודע מה אעשה, וגם הטכנולוגיה תשתנה עד אז, אבל לפחות אבקש מהחשמלאי להעביר לשם צנרת עם חוט משיכה. שתוכל להועיל לי בעתיד כמעט ללא עלות, לעומת זה לעשות את זה אח"כ זה: או מכוער, או לא לעשות, או מאוד יקר ונצטרך לשבור את הקירות. לכן נשתדל להכין צנרת לכל מיני אופציות אפשריות .

בסיום שלב השלד חשוב שנגיע למקום , ונתאם בין התוכניות לבין מה שקורה בשטח, אין כמו מראה עיניים בשלב הזה! 

גם אם לא עברנו על תוכניות הבנייה שלכם –  חשוב מאד שנגיע לשטח עכשיו , זה הזמן לבחון האם יש דברים שממוקמים במקומות שעלולים להפריע למערכות לתפקד בהמשך. כמו – מיקום השמש, צינורות ניקוז וכדו'. בד"כ נעבור עם החשמלאי על כל הנק' שהוא מכין בתשתית  וזאת כדי לנסות ולמנוע טעויות בהמשך. נבחר יחד את המיקום האידאלי בבית למערכות השונות לשם תגיע התשתית (נבחר מיקום לארון תקשורת, נחשוב היכן להחביא את מערכות האבטחה ועוד).

לאחר שהחשמלאי העביר את הצנרת נבדוק שכל הנק' במקום ונשחיל את הכבלים המתאימים למערכות השונות. למאמר מקיף בנושא לחצו כאן.

לאחר צביעת הבית , עם הרכבת האביזרים היקרים, נפעיל את מערכת האזעקה, את יתר המערכות נפעיל בהמשך בהתאם לקצב הכניסה לבית החדש

אחרי ההקדמה של האני מאמין שלנו על בחירת בעלי מקצוע באופן כללי ננסה לעשות קצת סדר  בתחום שאנחנו מתעסקים בו –  המתח הנמוך.

1. מערכת אזעקה: התרעה על חדירה לתחומי הבית

 השאלה הראשונה שתשאלו את עצמכם – האם ולמה אני צריך בכלל מערכת אזעקה?! ( לביטחון /  דרישת הביטוח / הגנה /  התרעה או מסיבה אחרת), אם הבנתם שאתם צריכים או רוצים מערכת אזעקה זה הזמן להתייעץ ולבחור בעל מקצוע אמין שעתיד להתקין לכם אותה. אמרנו שאתם מנהלים את הבניה – אז חישבו איפה נכון למקם את מערכת האזעקה? איזו רמת הגנה אתם רוצים? איזו מערכת כדאי לשים שתענה על כל הצרכים שלכם? בכל מקרה נציין שבמיוחד אם בונים בית חדש אנחנו ממליצים מאוד מאוד מאוד על מערכת קווית. על ההבדל בין מערכת אזעקה קווית לאלחוטית תוכלו לקרוא כאן.

2. מצלמות אבטחה: צפייה והקלטה במה שקורה בבית

 

"הכול היום מצולם" , זה נוח וכיף שאפשר לראות מה קורה בבית ומחוצה לו, במיוחד אם קיבלנו התרעה ממערכת האזעקה ואנחנו רוצים לצפות ולהבין מה קורה בבית שלנו,. וזה המקום לציין שלמרות שחשוב לנו לצפות ולראות מערכת האזעקה קודמת למערכת הטמ"ס

אם החלטנו לשים גם מצלמות בבית שלנו נצטרך לתת את הדעת מה אנחנו רוצים לראות. אלו מקומות אנחנו רוצים  לצלם, ובאיזה איכות אנחנו רוצים לראות את התמונות. ואיך המערכת מתחברת לצפייה דרך הפלאפון. לפי זה נבחר את המצלמות ואת המערכת הרצויה.

3. אינטרקום: מערכת ליצירת קשר בין האורח לאנשי הבית

גם פה נצטרך לתת את הדעת אם בכלל אנחנו רוצים למה ולמה? (גם אם החלטנו שבשלב הזה לא נתקין אינטרקום, בכל מקרה נבקש מהחשמלאי להכין צנרת, כי אח"כ זה עלול להיות מבצע יקר ומסובך).

בהנחה שהחלטנו להתקין אינטרקום נחשוב:

  • היכן אנו מעוניינים לשלב אותו בכניסה לבית -האם תוך תיבת הדואר? האם נשקיע אותו בגדר או בחומה של הבית?
  • האם נרצה לחבר גם את דלת הכניסה למערכת ? (במקרה זה נצטרך לבקש הכנה מחברת הדלתות)
  • האם נרצה לראות באפליקציה מכל מקום בעולם את הכניסה לבית או שנרצה שאינטרקום יחובר רק למערכת הטלפוניה הביתית שלנו?
  • כמה מסכים אנחנו רוצים בבית, רק בכניסה לבית או בכמה מקומות?

4. גלאי אש: התרעה על שריפה בבית

 

לאור השריפות הרבות לאחרונה בבתים יש לנו אופציה לחבר גלאי עשן למערכת האזעקה על מנת שנקבל התרעה בשעת שריפה דרך מערכת האזעקה, כמו כן תופעל הסירנה. במידה והחלטנו על גלאי עשן נבחר את המקומות הרצויים להרכבתם.

5. רשת וטלפוניה: הקשר השלנו לעולם החיצוני

עם התקדמות הטכנולוגיה והחיבור לאינטרנט, אנחנו צריכים להחליט איך נתחבר לרשת בבית החדש שלנו. יש לנו 2 אופציות חיבור קווית או אלחוטית .  

רשת קווית מיועדת בעיקר לשולחנות עבודה, חיבור מערכות,smart-tv  וכדו' כשמה כן רשת מחשבים שמחוברת עם כבלים, יותר מהיר, יותר איכותי, אבל מצריך חיבור פיזי. לכן נכין תשתית ונפזר כבלי רשת בכל חדרי הבית, כבלים שיהיו מחוברים לראוטר שלנו. ככה שאם פתאום הילד בחדר החליט שהוא רוצה מחשב או smart-tv יהיה לנו את האופציה לחבר אותו בלי לחצוב בקירות .

ברשת האלחוטית לחיבור עבור סמארטפונים טאבלטים וכדו' נצטרך לחשוב הכין נמקם את הראוטר ואת נקודות הגישה ( (acceess-point  כך שנקבל אות איכותי ויציב שיחלק לנו גלישה אלחוטית במרחבי הבית.

6. בית חכם: שליטה ותרחישים שונים להפעלת הבית בקלות

דבר ראשון נחשוב מה אנחנו רוצים לחבר למערכת (תריסים, מזגן, מתגים וכדו') תשתית החשמל בבית חכם היא שונה, למרות שבשנים האחרונות נמצאו פתרונות אלחוטיים שמאפשרים לשנות גם תשתית רגילה לתשתית חכמה,נצטרך לחשוב ולהחליט מה כן מחברים ומה מחליטים שלא צריך שליטה חכמה.

7. אודיו וידאו: עולם הסאונד והווידאו במרחבי הבית

נחשוב איפה נרצה להתקין את הרמקולים, איפה האיכות סאונד תיהיה הכי אפקטיבית, איפה נשב לצפות, איזה מערכת אנחנו רוצים לשים. נכין תשתיות מראש כדי שלא נצטרך לשבור אח"כ את הקירות .

אנחנו כאן בשבילך!

תנו לניסיון שלנו להגן עליכם!

דילוג לתוכן